Spring naar hoofd-inhoud

Klanten ervaringen voor koud plasma therapie

Let op: Nieuwe PlasVet® (voorheen PlasmaVet®) (06/2021)

Eventing rijder Michael Jung over behandeling met koude plasma

Kleine ongemak behandel ik gewoon zelf in 90 seconden met koude plasma van Asmax®

Marie Piuva, stal management in het centrum Freund over uw ervaringen met koude plasma

"Met koude plasma kwam ik in contact voor de eerste keer door onze dierenarts. Ze stelde een behandeling van de mond van een wedstrijdpaard voor, waarvan het gebruik tijdens een kort toernooi plaatsvond vanwege een kleine wond in de mond aan de rand. Ik behandelde de mond twee keer per dag gedurende drie minuten. Je kon dagelijks zien hoe de wond kleiner werd. Na een week stond niets meer in de weg voor het gebruik op het toernooi.
Na dit grote succes hebben we verschillende toepassingen van PlasmaVet® geprobeerd.
Een paard met zwelling aan de enkel werd gedurende drie minuten tweemaal daags rond het gewricht behandeld. De zwelling ging aanzienlijk terug tot het bijna onzichtbaar was. Sindsdien is PlasmaVet® mijn beste vriend geweest en in dagelijks gebruik voor het welzijn van onze paarden ".

Ruth Revill, vijfjarige paardenzorg Paul Schockemöhle

Ervaring rapport over het gebruik van koud plasma van ASmax®

Begin mei werd mij gevraagd of ik een behandeling met koude plasma wil uitproberen. In het begin had ik geen hoge verwachtingen van het apparaat, omdat ik vooraf al veel verschillende dingen had uitgeprobeerd. Na een korte periode kwam meneer Schulz naar mij toe en stelde mij het PlasmaVet® apparaat voor. Ik was meteen erg geïnteresseerd, omdat ik een behandeling met koud Plasma voorheen nog niet kende en ik me er dus niets bij voor kon stellen. Bovendien vroeg ik me af, hoe zo’n klein apparaat zo’n groot effect kan hebben. Maar „wie niet waagt, wie niet wint „dacht ik bij mezelf, dus probeerde ik het PlasmaVet® apparaat van het bedrijf “Asmax®” voor een periode van 4 weken uit.
Bij mijn eerste geval gaat het om een zesjarige grijze merrie waarvan het achterste linker enkelgewricht zwaar gezwollen was. Bovendien had ze ook een kleine wond met mok besmetting. Op de volgende foto's kunt u zien hoe ik op de eerste dag, 17.05.2018 (*1), met de behandeling ben begonnen. Het been werd op verschillende plaatsen behandeld en de mok werd direct op de betreffende plek behandeld. Al op de tweede dag (*2) waren de eerste resultaten zichtbaar, doordat het been veel dunner en droger was dan de dag ervoor. Ik was zeer onder de indruk van deze snelle en positieve ontwikkeling. Ik heb het been in totaal vijf dagen behandeld en tijdens deze behandelingsperiode kon met het paard normaal verder gewerkt worden.
Mijn tweede geval betreft een vijfjarige bruine merrie die een klein letsel in de mondhoek had opgelopen (zie foto (*3)). Deze wond heb ik in totaal 5 dagen behandeld en ook hier was na de eerste toepassing een zeer positieve ontwikkeling te zien. (*4) Het gat was duidelijk kleiner en de genezing van de mondhoek was duidelijk zichtbaar. Met de merrie werd een paar dagen zonder bit gewerkt en daarna was de wond volledig genezen. (*5)
In het derde geval behandelde ik een tienjarige grijze ruin. Het paard had op een toernooi met zijn eigen studs een circa 30 centimeter lange wond op zijn rechter binnenste achterbeen opgelopen. De volgende foto van 21.05.2018 (*6) laat zien dat de wond geklemd moest worden.
ben begonnen met de behandeling van het been direct op de wond. Daarna deed ik er wat wondpoeder op en wikkelde er een droog verband omheen voor ’s nachts. De volgende morgen kon ik nauwelijks geloven, hoe goed de wond al was genezen (zie foto (*7), 22.05.2018). Vanaf dat moment was het voor mij duidelijk dat we het Plasma Vet apparaat absoluut nodig hebben.
Een ander geval van mij betreft een negen jaar oude kastanje merrie waarvan de insectenbeten ontstoken zijn geraakt (zie foto's *8, *9 van 23.05.2018). Na slechts twee behandelingen waren de ontstekingen volledig genezen (zie foto *10).
Thans komen we bij mijn laatste geval in deze vier weken, dit gaat over een wond van een fokmerrie (zie foto *11). Ook hier was na slechts één behandeling een duidelijke verbetering te zien. (*12)
In het algemeen heb ik in deze periode verschillende paarden met mokbesmetting, dikke benen, wonden en zwellingen behandeld. Het was telkens weer verbazingwekkend hoe weinig moeite het kostte om aan het genezingsproces te werken. Bovendien moet worden benadrukt dat deze behandelingen geen medicijnen en geen chemicaliën bevatten.
Hartelijk Dank aan het bedrijf „Asmax®”, dat wij het PlasmaVet® apparaat hebben mogen leren kennen!

Genezingsprocess van Mok - in 5 dagen

Genezingsprocess open mondhoek – in 5 dagen

 

Genezingsprocess van een 30 cm lange wond

 

Genezingsprocess van Insectenbeten met ontstekingen na 2 behandelingen

 

Genezingsprocess wond

 

Rugel over de behandeling van een mondhoek met PlasmaVet® na 3 weken gebruik

Onze pony loopt 3 weken per dag met tanden, parallel heb ik verder behandeld - zwijg! Ik ben erg enthousiast over de effectiviteit

Behandelingsvoorbeelden van de dierenkliniek Lüsche (Bakum)

gemaakt door dierenarts DVM Grigorius Maleas

1. Verse wond in de knie
Dergelijke wonden hebben gecompliceerde genezing vanwege hun locatie (squats). Dit paard ontving geen andere lokale / systemische behandeling na de initiële lavage, behalve koude plasma 2x dagelijks gedurende 3 minuten.

2) Chronisch geïnfecteerde wond in de linea alba na een laparotomie
Behandeling alleen met koude plasma 2x daags 90 seconden

Wondbehandeling alleen met PlasmaVet® binnen 14 dagen zonder ontsteking

Ervaring van D. en S. Schrewe, Everswinkel

Genezing van gescheurde tong / lip

Ervaring van A. Roth uit Rosbach

"De eerste foto toont de verse wond, die in de kliniek in 3 lagen werd genaaid.
Omdat er slijmvliezen zijn, spijt het helaas steeds weer, de artsen waren van mening dat het nog minstens 2-3 keer moest worden genaaid om het uitbarstende vlees te verwijderen en dan nog een jaar met de nieuwe rand van de wond te wachten.
Onze therapie was toen Traumeel en 3 x daags 3 min. behandeling met PlasmaVet.
Er waren geen andere OP's. Het genas zo goed dat het paard met normale tanden werd teruggereden en zijn lip werd bewaard."

Ervaringen met de therapie van suturenostitis

(Suturen = hechtingen)

De ontsteking rondom de hechtingen (bothechtingen) is een complicatie die spontaan kan optreden na een trauma of na een chirurgische ingreep, en een langdurige behandeling met zich meebrengt. Dit leidt vaak tot vorming van botsekwesters. Ook is het cosmetische resultaat niet bevredigend. Uit voorzorg gebruiken we koud plasma om de wondgenezing te bevorderen en mogelijke kiemkolonisatie in het wondgebied te minimaliseren.
(Dierenkliniek Gessertshausen)

Behandeling van diepe wonden met PlasmaVet®

Mijn paard had nogal gewond geraakt aan het kanonbot vooraan, een brede snee tot op het bot, waarschijnlijk waar het tegenaan liep. Het was niet genaaid, de dierenarts zei dat het op dezelfde manier genas. Het gebruikelijke programma werd uitgevoerd, na ongeveer 3-4 weken begonnen we met de zachte laser, bijna dagelijks ongeveer 3 weken, het werd steeds beter. In de tussentijd, dan weer terug te nemen een hit, en opnieuw het kanon bot, is in eerste instantie niet op zoek zo slecht, maar het was weer heel diep en ook genezen zeer slecht, ook hier hebben we behandeld met de laser, het ging vooruit, maar langzaam. Bij toeval heb ik een verslag over de PlasmaVet® gelezen en omdat na bijna 3 maanden geen van de wonden op de juiste manier was genezen, heb ik het apparaat geleend, na zeer bekwaam en vriendelijk advies. Na 2 weken behandeling waren de wonden gesloten, zie foto. Ik raad deze behandelmethode zeker aan.
(Andrea Moser)

Wond en wratten in een ketellapper na 14 dagen koude plasmabehandeling

"Geweldige wond, wratten in de mondhoek bijna verdwenen. Prima apparaat!"

C. Wollnik, Reit- und Fahrverein Engelbostel

Behandeling van mok en wonden na 14 dagen koud plasmatherapie

"Het was heel goed voor de mok. De wond geneest ook goed."

J. Feifel